Sobe pe peleti

59602_l

Soba compacta, din otel, cu functionare pe biocombustibil (peleti). Soba este alcatuita din: – rezervor pentru peleti cu volumul de 23 kg – panou de comanda – recipient pentru jar – ventilator pentru incalzirea spatiului – ventilator pentru evacuarea fumului – termostat in cazul incarcarii manuale a peletilor – termostatul in cazul umplerii manuale a cazanului – sistemul de incarcare – placa electronica – intrerupator pentru pornirea sobei – aprinzator electric. Panoul de comanda este compus din: – doua display-uri LCD cu leduri incorporate – tasta pentru pornire ON/OFF – tasta pentru reglarea functionarii MENU – patru taste ale MENU-ului pentru cresterea temperaturii, reducerea temperaturii, reducerea puterii, cresterea puterii – 6 diode LED care indica starea functionarii sobei. Consumul de combustibil pe ora: 1,92 kg/h.

PRODUCATOR ALFA-PLAM
MODEL LUCA
INCALZIRE CENTRALIZATA NU
PUTERE NOMINALA [KW] 8.37
RANDAMENT [%] 84.55
ALIMENTARE ELECTRICA [V/Hz] 230/50
RACORD GAZE ARSE [MM] 80
LATIME [MM] 500
INALTIME [MM] 840
ADANCIME [MM] 470
COMBUSTIBIL 1 PELETI
MASA [kg] 110
CULOARE BEJ

59603_lSoba tip semineu, din otel, cu incalzire centralizata, cu functionare pe biocombustibil (peleti). Soba contine urmatoarele: – ventilul de siguranta cu racordul R ½” – pompa de circulatie Wilo tip RS 25/6 – 3, pe conducta de retur R 1” – ventil de aerisire automat – vas de expansiune cu capacitatea de 10 litri – robinet pentru umplere si golire a instalatiei. – aprinzator electric – ventilator pentru incalzirea spatiului – ventilator pentru evacuarea fumului – alarma – panou de comanda si control – schimbator de caldura – sistem de curatare manual – rezervor pentru peleti cu volumul de 45 kg. Panoul de comanda este compus din: – doua display-uri LCD cu leduri incorporate – tasta pentru pornire ON/OFF, iesire din program – tasta pentru modificarea programului SET – patru taste ale MENU-ului pentru cresterea temperaturii, reducerea temperaturii, reducerea intensitatii incalzirii, cresterea intensitatii incalzirii – afisaj pentru: ceas, temperatura din camera, temperature apei, informatii privind functionarea sobei. Soba degaja 4 kw in incinta unde este montata, iar restul de 17 kw se distribuie catre radiatoare. Consumul de combustibil maxim pe ora: 4,5 kg/h. Cantitatea de apa din cazan: 32 litri.

PRODUCATOR ALFA-PLAM
MODEL COMMO
INCALZIRE CENTRALIZATA DA
PUTERE NOMINALA [KW] 21
ALIMENTARE ELECTRICA [V/Hz] 230/50
RACORD GAZE ARSE [MM] 80
LATIME [MM] 582
INALTIME [MM] 1,200
ADANCIME [MM] 620
COMBUSTIBIL 1 PELETI
MASA [kg] 196
CULOARE ROSU/NEGRU

Soba Biolux, tip semineu, cu functionare pe peleti, proiectata pentru a fi 59122_lmontata exact in camera de locuit pentru a degaja caldura si a crea un ambient deosebit prin imaginea panoramica a peletilor arzand in spatele geamului termorezistent. Aceasta este proiectata pentru arderea peletilor de 6 sau 8 mm in diametru si 25 mm in lungime. Peletii trebuie sa corespunda standardului ONORM M 7135. Energia acumulata de la arderea peletilor este transferat in doua moduri in incinta locuintei: – puterea transferata de cazan radiatoarelor este de 14kW – puterea care este emisa in camera unde este montata soba prin convectie este de 6 kW. Cazanul este format din: – schimbator de caldura cu turbulatori – camera de ardere – arzator – sistem de alimentare – buncar cu volumul de 45 kg – evacuare gaze arse – usa frontala – manta soba – rama soba – gratar pentru acces curatare turbulatori – panou de control – automatizare soba – electro – presostat mecanic pentru apa – pompa – ventilator de evacuare – motor sneck – rezistenta aprindere – vas de expansiune cu capacitatea de 10l. Panoul de comada si control contine: – buton de iesire din meniul de lucru – buton inchis/deschis si deblocare – buton SET pentru intrare meniu/submeniu, modificare si salvare – buton modificare valori in meniu/pornire meniu – subneniu – buton resetare sistem – buton vizualizare – display cu afisaj pentru: data si ora, starea sistemului, numarul maxim de ore in lucru, cod de eroare, temperatura indicata de termostatul de lucru, temperatura apei, led-uri, program de functionare vara/iarna, incarcarea, puterea si reglajul arzatorului, chrono activ. Soba are nevoie de curatare periodica. Curatarea zilnica se refera la zona de ardere, (arzatorul, contine o cupa metalica unde are loc arderea si care se extrage usor din cazan si se curata in cateva minute), mentinand curata zona arzatorului, acesta porneste mai repede si arderea este mai buna, cantitatea de aer prin fantele din cupa fiind mai mare. Cazanul este echipat cu: – termostat de lucru – termostat de siguranta.

Soba Biolux este proiectata pentru arderea peletilor de 6 mm în diametru si pâna la 25 mm în lungime si toate in conformitate cu productia de pelete ONORM M 7135. Aceasta soba tip semineu cu functionare pe peleti, a fost proiectata de Radijator pentru a fi montata exact in camera de locuit pentru a degaja caldura si a crea un ambient deosebit prin imaginea panoramica a peletilor arzand in spatele geamului termorezistent. Spre deosebire de cazanele clasice pe peleti, aceasta soba-semineu nu are nevoie de o camera tehnica pentru ca toate accesoriile sunt montate in interiorul acesteia. Datorita montajului in camera de locuit se recomanda o atentie sporita dimensionarii si montajului evacuarii de gaze arse.
Energia acumulata de la arderea peletilor este transferat in doua moduri in incinta locuintei:
• Puterea transferata de cazan radiatoarelor este de 14kW
• Puterea care este emisa în camera unde este montata soba prin convectie este de 6 kW
Soba tip semineu Biolux contine in interior :
Pompa de circulatie
Vas de expansiune de 10 litri
Supapa de presiune
Dezaerator
Procesul de ardere este controlat în mod automat, utilizatorul doar alege unul dintre cele trei valori ale puterii de ardere, pornirea arderiii se face electronic. Se poate programa modul de lucru si perioada de functionare. Panoul de control este similar cu cel de la cazanul Compact 20.
În cadrul automatizarii care controleaza procesul de ardere si influeneaza activitatea ciclurilor de încalzire, exista doua termostate. Ambele sunt de constructie similara si au functii de sigurana, limitatoare de temperatura apei în cazan. Datorita nevoii de siguranta în funcionare a cazanului, ambele termostate au sonde independente de masurare de temperatura a agentului din cazan. Primul termostat este aa-numita “termostat de lucru” de lucru si servete în vederea limitarii temperaturi la un nivel în care utilizatorul doreste. Celalalt termostat este “termostatul de siguranta”, deoarece opreste functionarea ventilatorului care favorizeaza flacara sau o opreste.
Temperatura de siguranta este limitata la 95 de grade Celsius.
Soba pe peleti necesita curatare periodica pentru se pastra in perfecta stare de functionare si randamentul sa ramana constant. Curatarea zilnica se refera la zona de ardere, (arzatorul, contine o cupa metalica unde are loc arderea si care se extrage usor din soba si se curata in cateva minute), mentinand curata zona arzatorului, acesta porneste mai repede si arderea este mai buna, cantitatea de aer prin fantele din cupa fiind mai mare. De asemenea, arzatorul, chiar si în cursul unei zile poate sa acumuleze in partea de jos, cenusa care trebuie eliminata. La o ardere normala, in medie, 100 kg de peleti produc 1 kg de cenua. Odata pe luna este necesar sa se deschida capacul superior pentru curatare, se scot “arcurile de curatare” din interiorul turbulatoarelor pentru a elimina gudronul si funinginea.