Sisteme de degivrare Uponor

Snow and ice melting installation

Precizie chiar și atunci când este zapadă și gheață

Ori de cate ori este necesar sa protejam suprafete precum drumurile de acces, drumuri de acces de urgenta, locuri de parcare, zone pietonale, poduri, intersectii, zone de aterizare, sistemul radiant de incalzire Uponor deserveste toate aceste spatii pe timpul iernii. Actiunile care consuma timp pentru a inlatura zapada sau utilizarea materialelor poluante de degivrare pot fi astfel evitate complet. Un sistem de control automat ajuta la incalzirea zonelor doar cand este necesar – zi si/sau noapte.

Pentru degivrare, sistemul Uponor are nevoie de un minim de 35 °C temperatura apei pentru a functiona, ceea ce inseamna ca pot fi utilizate o mare varietate de surse de caldura, inclusiv sisteme de termoficare (pe retur), caldura reziduala de la diferite procese, pompe de caldura etc.  Caldura de la orice sursa poate fi transferata printr-un schimbator de caldura catre sistemul de degivrare. Sistemul de baza contine tevi PE-X si colectoare industriale.

Un principiu fundamental al sistemului Uponor este ca toate buclele de la un anumit colector ar trebui sa fie de lungimi egale. Caldura va fi astfel distribuita uniform, fara a utiliza debitmetre. Tevile de distributie ar trebui sa fie proiectate folosind sistemul de tevi preizolate Uponor pentru cladiri industriale.

Tevile au avantajul de a avea o izolatie integrata si flexibilitate pentru a fi montate ingropate sau in canale. Sistemul poate fi gandit pentru degajari de caldura de pana la 350 W pe m2. Totul depinde de locatia geografica si de cerintele sistemului. Multumita efortului de cercetare de pana acum si a experientei indelungate, putem recomanda o putere instalata optima. Adancimea de montaj si distanta intre tevi vor fi reglate optim pentru rezultate eficiente.

Ice melting airport teaser

Sistemul de degivrare Uponor pe scurt

  • Sistemul asigura o securitate continua
  • Degivrare automata
  • Protejeaza suprafetele
  • Posibilitatea de a utiliza o varietate de surse de caldura
  • Montaj rapid si facil utilizand tevile Uponor PEX
  • Sistem complet cu elemente compatibile
  • Reduce posibilitatile de alunecare