Peleti

SAC PELETI MOLID DAN-SERV 15 KG

Peleti obtinuti din rumegus molid – combustibil bio, combustibil rudimentar, ieftin, un sprijin pentru economia locala!

Peletii comercializati de Dan-Serv SRL sunt combustibili solizi, cu continut scazut de umiditate, obtinuti din rumegus. Rasinile si liantii existenti in mod natural in rumegurs au rolul de a mentine peletii compacti si de aceea acestia nu contin aditivi.

Aspecte generale
– peletii si brichetii ard aproape fara emisie de fum.
– in gazele de ardere praful este alcalin.
– au continut scazut de metal iar sulfurile sunt aproape inexistente.
– sacii de peleti si bricheti sunt compacti si se depoziteaza cu usurinta. O tona de peleti sau bricheti poate fi depozitata intr-un spatiu de 1,2 metri cubi.
– cenusa bogata in minerale, poate fi folosita cu succes drept ingrasamant.

Peletii sunt ambalati la saci de 15 kg sau la big bag si au un diametru de 6 mm si o lungime care variaza intre 4 si 15 mm,
pretul incalzirii pe baza de peleti este cu 59% mai mic decat al produselor petrolieire si cu 43% mai mic decat pretul energiei electrice.
Cantitatea de dioxid de carbon emisa prin arderea acestor peleti este egala cu cea inhalata de planta in timpul vietii si totodata este mai mica decat la cazanele traditionale cu lemn, deci nu favorizează incalzirea globala, reducand efectul de sera.

Incalzind casa sau diferite spatii cu peleti faci o economie intre 30% si 50% fata de gazul natural. Luand in calcul rezultatul redus de cenusa de la peleti si faptul ca folosind peleti devii independent de combustibili fosili nu-ti ramane decat sa alegi acest combustibil bio inovator.

Despre peleti

Peleti4

Au continut scazut de umiditate, sunt obtinuti din masa vegetala. De-a lungul timpului, omul a avut avantajul ca natura sa ii puna la dispozitie energie. Timp de secole, plante si lemn uscat au fost principalele resurse de energie pe care omul le-a folosit. Aceasta energie a fost disponibila pentru a produce caldura, din infinite surse regenerabile. Cu aceasta idee in minte, am obtinut energie din biomasa. Inovarea tehnologica ne permite sa transformam deseurile bio in peleti de plante verzi, combustibil utilizat in mod direct in cazane si centrale termice, inlocuind energia din fosile conventionale. Odata consumati, acesti  peleti ne rezerva un avantaj suplimentar: prin natura sa, cenusa – reziduurile de ardere – este utilizata ca ingrasamant natural, imprastiat pe sol, pentru cresterea plantelor. Peletii pot fi utilizati ca si combustibil  simplu, confortabil şi curat – in  cazane moderne, complet automate. Usurinta de operare corespunde cu un ulei de fosile sau incalzirea cu gaz. In timp ce pretul si disponibilitatea de petrol si gaze depinde de conditiile politice din alte tari, furnizarea de peleti pentru urmatoarele decenii de catre intreprinderile locale din surse regenerabile , peletii  asigura  incalzirea cu  40% mai ieftina decat uleiul de combustibil. Există numeroase beneficii obţinute prin utilizarea de peleti de combustibil,economice şi de mediu. Peletii ca si combustibil sunt utilizati in multe variante, de la aparatele de incalzire a locuintei pana la cazane de mari dimensiuni in cadrul centrelor comerciale sau a fabricilor.
Avantajele folosirii peletilor:
-sunt economici. Costul incalzirii pe baza de peleti este cu pana la 60% mai mic decat pretul produselor petroliere si cu cel putin 40% mai mic decat pretul energiei electrice.
-sunt non-poluanti. Cantitatea de CO2 provenita din arderea acestor peleti este egala cu cantitatea folosita de copaci pentru a creste.
-este combustibil domestic, deoarece materia prima folosita provine din padurile nationale, se reduce importul si alti combustibili si totodata se creaza locuri de munca.
-este confortabil: intretinerea este necesara dar este mult mai redusa folosind peleti, decat in cazul lemnului.
-arzatoarele de peleti si bricheti trebuiesc curatate aproximativ o data pe saptamana prin scoaterea cenusii.